ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Gumeni tepisi za auto su mnogima idealno rješenje

Tepisi za auto štite pod vašeg automobila, održavajući ga u najboljem stanju što je duže moguće i produžuju vrijeme nakon kojeg vaš automobil gubi na vrijednosti. Gumeni tepisi za auto trebali bi biti svojim dimenzijama idealni za vaš automobil i trebali bi biti sigurno postavljeni u unutrašnjost prije nego počnete voziti. Ponuda je velika i zasigurno ćete u raznim trgovinama pronaći one koji će zadovoljiti vaše potrebe.


Odabir najboljih gumenih tepiha za auto

Prilikom odabira najboljih gumenih tepiha za auto, najbitnija je kvaliteta gumenih tepiha. Netko tko živi u toploj klimi i auto koristi samo povremeno, trebat će drugačije gumene tepihe od nekoga tko auto koristi za posao te svaki dan provede i nekoliko sati u automobilu. Postoje i ljudi koji rade takav posao pa svaki dan u automobil unose teške blatne gumene čizme.

Standardni gumeni tepisi za auto su jedan od najosnovnijih izbora. Oni štite automobil od prljavštine i to je zapravo jedino što čine. Štite unutrašnjost automobila od nečištoća i sigurnije prijanjaju uz pod. Kao takvi, oni spriječavaju klizanje kada je vani mokro ili kada su vam cipele blatne.

Postoje još i druge vrste tepiha za automobile, kao što su tepisi od tekstila ili s ugrađenim metalnim dijelovima. Njih je teže održavati od gumenih tepiha za auto koji su prilično jednostavni kada je održavanje u pitanju. Gumeni tepisi za auto zapravo imaju jednu manu, a to je da mogu ispuštati neugodne mirise u početku.

Redovito održavanje unutrašnjosti automobila

Redovito čišćenje unutrašnjosti vašeg automobila obavezno je ako želite zadržati kvalitetu i lijep izgled automobila. Tepihe redovito izvucite van te ih protresite, a područje ispod njih temeljito usisajte. Gumeni tepisi za auto lako se odvajaju i podižu iz auta. Prilikom kupnje novih gumenih tepiha za auto, uvijek stare prije toga uklonite. Iz sigurnosnih razloga nije preporučljivo nove gumene tepihe u autu samo staviti na stare.

Redovito čistite svoje gumene tepihe i ako ima jačih zaprljanja koristite i mlaz vode i grublju četku. Prije nego ih vratite u auto, provjerite da su dovoljno suhi kako ne bi doslo do pojave plijesni i neugodnog mirisa. Gumeni tepisi za auto, ako se održavaju, trebali bi trajati dosta dugo i neće biti potrebe da ih tako skoro mijenjate.