petak, 1. lipnja 2018.

Dugi vijek trajanja led žarulja za auto

Auti su opremljeni mnogim žaruljama. Žarulje na koje biste trebali obratiti najviše pažnje su one za prednja i stražnja svjetla. One su bitne kako bi dobro osvjetljavale cestu ispred vas, ali i kako bi vas ostali auti koji vam dolaze u susret mogli izdaleka uočiti. Osim njih, u autu se još nalaze i žarulje za žmigavce, ali i žarulje u unutrašnjosti auta, poput onih koje se pale kod otvaranja vrata. Dosad su se najviše koristile halogene žarulje, ali polako led žarulje za auto postaju sve popularnije i sve češći izbor mnogih vozača.





Puno duži vijek trajanja

Led žarulje za auto imaju veliku prednost pred ostalim vrstama žarulja, pogotovo pred halogenim koje su najrasprostranjenije. A velika prednost očituje se u vrlo dugom vijeku trajanja. Jednom kada na auto postavite led žarulje za auto, ovisno o tome koliko se vozite, proći će jako puno vremena dok ih nećete morati ponovo mijenjati. Zato se nemojte iznenaditi kada u trgovini ugledate njihovu nešto višu cijenu. Ali kada razmislite o tome koliko biste za isto razdoblje morali promijeniti halogenih žarulja, onda njihova cijena i ne izgleda toliko visoka.



Ostale prednosti

Led žarulje za auto pružaju nešto više svjetlosti nego halogene žarulje. To je iznimno bitno pri vožnji noću jer ćete imati puno bolji pregled na cestu ispred sebe, ali i s lijeve i desne strane auta. Također, auti koji vam dolaze u susret će vas uočiti s puno veće udaljenosti. Kada se sve te prednosti uzmu u obzir, može se reći da su led žarulje za auto zaslužne i za nešto veću sigurnost vozača. Jer one vam omogućavaju puno bolju vidljivost, a ujedno će vas i ostali sudionici u prometu bolje uočavati.
Različite vrste za različite modele auta

Ako ste se odlučili za kupnju led žarulja za auto, morate pripaziti da kupite odgovarajuću vrstu. Ne mogu se sve vrste postaviti u svaki auto. Ukoliko niste sigurni koja vrsta je potrebna za vaš auto, zatražite savjet prodavača ili potražite te podatke na web stranici proizvođača vašeg auta. Ugradnja u neke aute je nešto kompliciranija pa ako mislite da to nećete znati sami odraditi, obratite se nekom autoelektričaru.