petak, 26. listopada 2018.

Zašto su vam potrebni tepisi za auto?

Kao što vjerojatno već znate, tepisi za auto su vrlo učinkovita zaštita površine, odnosno podnožja vašeg vozila. Oni su idealan pokrivač koji podnu površinu automobila štiti od prašine, snijega, blata i ostalih nečistoća koje unosite u automobil na vašim cipelama, a koje ni u kom slučaju nisu dobrodošle unutar vozila.

Postoje vozači koji ne koriste tepihe u automobilu i koji smatraju da oni nemaju preveliki značaj i da samo narušavaju izgled interijera automobila. Također nekima smeta njihovo konstantno povlačenje i gužvanje ispod papučica pa ih jednostavno ne žele koristiti. No, ako se radi o kvalitetnim tepisima po mjeri, tada je njihovo savršeno prianjanje za podlogu zajamčeno.

Tepisi za auto


Ako ste vlasnik vozila, trebali bi  uzeti u obzir sve prednosti ove automobilske opreme i ukoliko se u vašem automobilu već ne nalaze tepisi za auto, svakako razmisliti o nabavi barem jednog seta tepiha. Evo i zašto.

Pod automobila treba zaštitu

Tepisi za auto (www.withcar.hr), te naizgled  jednostavne podne prostirke imaju zaista neprocjenjivu važnost i bitan su dio osnovnog održavanja automobila. Čišćenje ili zamjena tepiha za auto je daleko jednostavnija nego zamjena kompletne podne površine, odnosno čitavog podnog tapecirunga u vozilu.

Tepisi za auto
Svi vrlo dobro znamo da pod automobila zahtjeva redovito održavanje, osobito tijekom zimskog razdoblja kada na cipelama u automobil unosimo snijeg i led, koji se u toplom automobilu rastapaju te se voda zadržava direktno na podu automobila uzrokujući neugodne mirise te vlagu, čija posljedica je hrđa karoserije.

Tepisi za auto, ne samo da brinu o estetici vozila, već čuvaju i njegovu tržišnu vrijednost. Naime, ako odlučite prodati automobil, prljavi i oštećeni podni tapecirung kao i hrđava karoserija automobila itekako smanjuju njegovu vrijednost. Kupcima se apsolutno neće svidjeti prljavi i zapušten pod kao ni lim automobila načet hrđom i truljenjem. To jednostavno izgleda loše i smanjuje vrijednost vozila u očima kupca.


I estetika je bitna

Ako i ne pripadate u skupnu onih čije vozilo je u svakom trenutku u savršenom estetskom stanju, ipak morate priznati da je lijep i savršeno održavan automobil oku privlačan prizor i kao takav, kao što smo već rekli, ima značajniju tržišnu vrijednost. Ali, ne, bit estetike automobila nije isključivo prodajna vrijednost.

Naime, tepisi  za auto su jeftin i učinkovit način osvježavanja i dekoracije interijera vašeg automobila. Tako, ukoliko imate dva para seta auto tepiha možete ih redovito mijenjati i tako uvijek imati čist, svjež i drugačiji interijer u vozilu, što će vas zasigurno razveseliti prilikom svakog ulaska u automobil, a i vožnja u čistom interijeru vozila je daleko ugodnija.