petak, 4. siječnja 2019.

Nosači za bicikl odlični su za putovanja

Već prvi topliji dani pozivaju ljubitelje biciklizma na akciju. Biciklizam je vrlo popularna rekreacija koja ima sve više poklonika. Vrijeme provedeno u kretanju na svježem zraku postalo je neprocjenjivo, a u transportu znatno će vam pomoći kvalitetni nosači za bicikl.

Nosači za bicikl


Vožnja biciklom van grada je privlačnija

Idealni uvjeti za ugodnu vožnju biciklom su izvan grada. No, kako je do biciklističkih staza ponekad teško doći ili se nalaze dosta daleko, automobil s nosačima za bicikl je izvrsno rješenje.
Hrvatska ima mnogo lijepih biciklističkih staza, od kojih su neke prilično udaljene od mjesta stanovanja.

Nosači za bicikl


Kvalitetni nosači za bicikl mogu vam olakšati prijevoz bicikala do odredišta i omogućiti lagodnije bicikliranje.

Tri glavne vrste nosača za bicikl

Nosači za bicikl mogu se nabaviti u tri varijante:

  1. nosači za bicikl koji se montiraju na krov automobila,
  2. nosači za stražnja vrata i
  3. nosači koji se montiraju na kuku.

Iako svaki od ovih vrsta nosača ima i mane i prednosti, najbitnije je pronaći onaj koji će najbolje odgovarati vašem automobilu.

Nosači za krov mogu se montirati na krov svih vrsta automobila, bez obzira na njegove veličine i mjere. Zbog toga su najzastupljeniji baš ovi krovni nosači za bicikl. Ovo je jeftinija verzija nosača.
No, ima i neke nedostatke: fizički je zahtjevnije montirati ih na krov, bučnije je u autu tijekom vožnje, a morate paziti i na visinu (recimo u tunelu).



Nosači bicikla za vrata malo su rjeđa verzija nosača jer se moraju kupiti baš odgovarajući nosači za određeni model auta.
Kod ovih nosača je mnogo lakše montirati bicikl jer je u ravnini s vama, ali nosači često prekrivaju registarske oznake i stražnju rasvjeta. Oni su malo i skuplji.

Najskuplji nosači za bicikle su oni koji se postavljaju na kuku, baš zbog toga što se bicikli vrlo jednostavno montiraju na nosače, a nosači se i sami lako montiraju na auto.
Nosači koji se montiraju na stražnja vrata nisu loš izbor, ali se često oštećuju tijekom putovanja i u prometu.

Sigurnost je prioritet

Sigurnost vam mora biti najvažnija stavka bez obzira za koju se vrstu nosača odlučite. Posebno ako imate skupocjene bicikle koje želite zaštiti od oštećenja.
Uživajte u svojoj zdravoj rekreaciji i svježem zraku, sigurni u vaš izbor.