ponedjeljak, 8. srpnja 2019.

Dizalica za auto neophodan je dodatak

Dizalica za auto vrijedan je dodatak koji bi se trebao nalaziti u svakom automobilu. Osim što vam može pomoći planirate li sami popravljati svoj automobil, može se pokazati vrijednom i u mnogim drugim situacijama.  Iako je bilokakva auto dizalica bolja od nikakve, ipak je važno da pri kupnji dizalice za auto provjerite ponudu i donesete informiranu odluku. U mnoštvu ponuda koje se mogu pronaći na tržištu, sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Mehaničke dizalice za auto

Prije no što se odlučite za savršen model, važno je da obratite pozornost na vrste dizalica za aute te prednosti i mane svakog tipa. Najpopularnije su svakako one mehaničke, koje teret podižu korištenjem napora čovjeka.  Iako je njihova nosivost relativno niska – iznosi do 1.5 tonu – ovaj dodatak za auto i dalje je najpopularniji zbog svojih malih dimenzija i lakog prenošenja. Ipak, na umu treba imati kako neće baš svatko moći podići automobil, s obzirom da se za podizanje ipak koristi ljudska snaga.


Hidrauličke dizalice za auto

Hidrauličke auto dizalice jedno su od elegantnijih rješenja. Veoma su moćne i imaju veliku nosivost s obzirom na veličinu, a s druge strane i dalje su jednostavne za korištenje i vrlo efikasne. Funkcioniraju na principu spojenih posuda i nestalnog protoka tekućine, pa je stoga veoma važno očuvati zatvorenost sustava. Stoga je pri prevoženju važno pripaziti na položaj dizalice.


Pneumatski modeli

Pneumatske dizalice za auto odlično su rješenje za garaže i automehaničarske radionice. Za njihov rad potreban je kompresor, s obzirom da rade na komprimirani zrak, pa vam stoga neće biti od pomoći ako nemate kompresor i izvor električne energije. Ipak, ako želite prenosivi model, postoje modeli koji se priključuju na ispušni sustav automobila, no važno je na umu imati kako oni nisu pretjerano jaki i pouzdani.


Električni modeli

Električne dizalice za auto uvjerljivo su najelegantnije rješenje. Mogu se spojiti na utičnicu ili pak akumulator automobila, ako vam utičnica nije u blizini. Imaju male dimenzije i veliku snagu, no važno je na umu imati kako ne rade bez izvora energije, pa vam u najekstremnijim situacijama možda neće biti od pomoći.  Ovi su neki od najpopularniji modela na tržištu pa ovisno o vašim potrebama, odlučite se za najbolju varijantu.