utorak, 12. siječnja 2021.

Auto parking senzori za sigurno parkiranje

 Automobilska industrija strahovito napreduje u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući napretku u tehnologiji. Tako današnji automobili više nemaju samo osnovu funkciju vožnje, već je ona znatno olakšana uz razna druga elektronička pomagala. Automobilski senzori za parking jedno su od njih i značajno olakšavaju parkiranje u uskim prostorima te umanjuju mogućnost udarca. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s njima, načinom funkcioniranja i gdje se mogu kupiti jeftini parking senzori za auto.

Senzori za parking su jako korisni

Parking senzori za auto

Parking senzori za auto postavljaju se u prednje, stražnje i bočne branike. Oni su sigurnosni, električni uređaj u automobilu, koji će vas upozoriti kada se nalazite blizu neke prepreke. Tako ćete biti sigurni da ne udarite u neki objekt i ne oštetite vozilo.

Senzori za parking za Citroen C8

Rade na principu detektiranja objekata, najčešće putem elektromagnetskih valova, koji se odbijaju od stvari. Tako i određuju koliko je objekt daleko od automobila i upareni s centralnim računalom vizualno i zvučno obavještavaju vozača. 

Parking senzori za cijeli automobil ili samo stražnji

Mnogi iskusni vozači imaju određenu dozu odbojnosti prema  senzorima i smatraju ih nepotrebnima. Posebno ih nervira pištanje senzora u slučaju detekcije objekta. Realno gledano, senzori za parking su jako korisni i pomoći će vam prilikom upozorenja kod niskih objekata koje ne vidite.



Parking senzori za za automobil nisu dobro rješenje ako su postavljeni i na boku, jer ćete prilikom parkiranja primati signale i pištanje koje vas može zbuniti. Iako niste u nikakvom riskantnom trenutku, bočni parking senzori mogu se upaliti kod parkiranja i prolaska blizu susjednog automobila, a to može prouzročiti paniku. Zbog toga su najbolje rješenje samo stražnji senzori. Oni će vam pomoći kod parkiranja na mjestu koje najmanje vidite (stražnja strana), a bočnu i prednju stranu možete jednostavno sami provjeriti bez senzora.

Stražnja kamera za automobil

Stražnja kamera je dodatna oprema koja vam može uvelike olakšati parkiranje. Omogućit će vam izravan pogled na stražnju stranu automobila i jednako kao i parking senzori za auto, pomoći vam prilikom ulaska u parkirno mjesto. Još je jedna veoma važna stvar kod koje vam mogu pomoći senzori i kamera, a to je kod mogućnosti slučajnog udarca u pješaka. Kada je netko točno iza automobila, teško ga je vidjeti na retrovizorima koje mnogi koriste za parkiranje.

Silux auto dijelovi

Web trgovina Silux za auto dijelove je odličan odabir za kupnju zamjenskih dijelova. Neispravni parking senzori se moraju zamijeniti što prije, jer uslijed navikavanja na vožnju s njima može se dogoditi nesreća misleći da oni rade i dalje te ne obazirući se na prostor oko automobila zbog navike na upozoravanje senzora. Razni auto dijelovi su dostupni u Silux trgovini po odličnoj cijeni!