utorak, 27. travnja 2021.

Prilagodljivost tekstilnih tepiha za auto


Glavna osobina tekstilnih tepiha za auto je to što se oni prilagođavaju unutrašnjosti automobila. Također, omogućuju i veliku razinu sigurnosti jer se uz pomoć čepova za pričvršćivanje fiksiraju za dno automobila pružajući vozaču veću sigurnost tijekom vožnje. Njihov zadatak u kontekstu sigurnosti je taj da se ne kližu te da ne zapinju za pedale jer je to vrlo opasno.

Tekstilni tepisi za auto dodaju bolji izgled automobilima

U tom smislu sve veći broj proizvođača danas nudi modele koji su izrađeni od 100 % polipropilena, imaju mekanu površinu, a premazani su posebnim gelom koji sprječava proklizavanje. Uz tosu i vrlo atraktivnog izgleda, a svojim potpunim prianjanjem uz pod automobila osiguravaju lijep i elegantan izgled interijera svakog automobila.

Održavanje tekstilnih tepiha za auto

Iako će mnogi reći kako su tekstilni tepisi za auto kompliciraniji za održavanje od gumenih tepiha za auto, tome nije uvijek tako. Naime, danas na tržištu postoje visokokvalitetni modeli koji u sebe upijaju i do dvije litre vode po kvadratnom metru, a suše se tijekom korištenja, odnosno bez upotrebe toplinskih aparata ili vjetra. Ono što ih karakterizira je zapravo to što tijekom sušenja ne otpuštaju neugodne mirise te ni nakon višekratnog čišćenja ne gube na svom izgledu i ne izgledaju istrošeno.

Automobilski tekstilni tepisi

Budite kreativni pri kupnji autoopreme

Ono što je svakako jedna od većih prednosti koju nudi ova zaštitna oprema za auto je to što ih možete personalizirati i to na više načina:

  • odabirom boje (mogu biti jednobojni i višebojni)
  • odabirom materijala
  • odabirom boje i materijala obruba
  • odabirom načina pričvršćivanja za pod automobila
  • dodavanjem logotipa, slova ili riječi po vašoj želji

Na ovaj način izrađeni auto tepisi bit će nešto skuplji od klasičnih, no svakako je dobro znati da postoji i ova mogućnost.

Dugovječan i kvalitetan dodatak u automobilu

Osim što automobilski tekstilni tepisi nedvojbeno dodaju veću privlačnost i bolji izgled automobilima, posebno onim novijim i skupljim, oni su i vrlo upotrebljivi, kvalitetni i dugovječni. Uz sve navedeno oni pružaju i sigurnost i to uz minimalno održavanje, ukoliko se odlučite za skuplje modele.

Za razliku od gumenih, tepisi za auto od tekstila se teže troše i uništavaju pa su samim tim i dugovječniji što je zapravo odličan razlog za ulaganje u nešto skuplje i kvalitetnije modele. Lako su dostupni u brojnim trgovinama s autoopremom, bilo da se odlučite za lokalne trgovine ili pak one dostupne putem interneta.