četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Krovne kutije višestruko će povećati prtljažni prostor

Svi vlasnici automobila zasigurno su se mnogo puta suočili s istim problemom, nedostatkom prtljažnog prostora. Bilo kakvi odlasci na dulja putovanja zahtijevaju mnogo prtljage koja nerijetko ne stane u prtljažnik automobila, pogotovo kada je riječ o onim manjim kompaktnim.

Krovne kutije vrlo jednostavno mogu riješiti taj problem. Lako i brzo se postavljaju na krovne nosače pa se sve češće mogu vidjeti na krovovima automobila.





Pravilno korištenje



Mnogi zanemaruju neke stvari kada je riječ o postavljanju i kasnije samom korištenju krovnih kutija. Prilikom postavljanja treba paziti da je kutija dobro učvršćena. S obzirom da se postavlja na krovne nosače, mora se paziti da je na svim mjestima dobro sjela. U suprotnom, moguće je njeno ispadanje usred jakog vjetra. U periodu u kojem vam krovna kutija nije potrebna, bolje ju je skinuti s automobila jer ćete na taj način uštedjeti na gorivu. Naime, automobil s krovnom kutijom je podložniji naletima vjetra pa će dugoročno i trošiti više goriva.




Proizvođači i modeli



S obzirom da su krovne kutije sve češći odabir kupaca koji traže rješenje za povećanje dodatnog prtljažnog prostora, ne čudi što je u trgovinama veliki izbor. Cijene se razlikuju i uvelike ovise o kapacitetu, odnosnu volumenu same kutije. Zato bi prije kupnje trebali razmisliti koliko dodatnog mjesta vam je uistinu potrebno kako ne bi kupili premalu ili preveliku krovnu kutiju. Kad je riječ o proizvođačima, dvije tvrtke koje su jako dugo prisutne na tržištu i koje su stekla svojevrsnu reputaciju su Thule i Nordrive. Njihove krovne kutije izrađene su od visokokvalitetne plastike koja se pokazala odlična u svim vremenskim uvjetima. To je vrlo bitno s obzirom da se krovne kutije na automobilima mogu vidjeti najviše u ljetnim i zimskim mjesecima kada ljudi odlaze na odmor. Oba proizvođača nude više različitih modela čija je glavna razlika u kapacitetu, ali i u samom dizajnu pa će svatko lako pronaći onu koja mu najviše odgovara. Cijena im je nešto viša u odnosu na neke druge proizvođače, ali je i kvaliteta na višoj razini, što je i dokazano. Postoje tvrtke koje svake godine provode razne testove vezane uz samu kvalitetu i sigurnost, a upravo krovne kutije ova dva proizvođača pokazuju odlične rezultate.

Za montažu krovne kutije neophodni su vam krovni nosači.