petak, 26. lipnja 2015.

Kako i zašto su akumulatori osjetljivi



Vremena, kada su se izrađivale stvari, koje su radile bez problema godinama i godinama su prošla, pa je tako na svaku stvar, koju kupite i imate, potrebno obratiti što više pažnje i redovitog uzdržavanja, da bih je održali što dulje. Ako sve to ne radite, prije ili kasnije ćete naletjeti ne neke dodatne troškove, a toga si nitko ne želi.
Kao kod svega, tako je i kod automobila, a pogotovo, kad govorimo o tome, što uraditi, da bih akumulatori u njemu izdržali što dulje i radili što bolje. Najviše puta do problema dođe u hladnim danima – ako vas zanima zašto je tome tako, onda pročitajte sljedeće redove!
Svi oni, koji koriste auto kroz cijelu godinu i već dugi niz godina, sigurno su se barem jednom sreli sa time, da su u hladnim danima, kada je na primjer vani snijeg i led, i temperature jako niske, ostali bez energije u automobilu – znači, da im se ispraznio akumulator. Zašto dođe do toga? Kao prvo, kriva je vlaga, koja dođe do klema, koje su priključene na tu napravu, a kao drugo i najvažnije, u zimskim danima se potrošnja energije puno poveće – upaljeno imate grijanje zadnjih stakla, pa nakon toga radi vam grijanje u automobilu, da vam je što toplije, kad se vozite na okolo, pa onda je ovdje još upotreba svijetla, jer ja vani jako brzo mrak i puno toga drugoga sličnoga.
Sve to su razlozi, zašto najviše dolazi do problema sa tim dijelom automobila baš u zimskim danima, pa ako imate mogućnost, prije nego dođe zima, nabavite ili novi akumulator, u kojoj od kvalitetnih trgovina, kao što su na primjer Silux, ili pak napravite kakvo redovito uzdržavanje – upalite malo auto i pustite ga, da radi bez neke jake potrošnje energije, pa onda ako imate mogućnost, dolijte malo destilirane vode i slično. Sve to će vas dovesti do toga, da ćete možda uštedjeti neku kunu, ili da vas vaš automobil neće ostaviti doma, kad bih vi najviše morali od kuće! Sami znate, da se to uvijek dogodi baš tada, kad se ljudima najviše žuri ili kad obavezno moraju negdje na brzinu. Nemojte si dopustiti, da vas automobil iznenadi!